úterý 10. srpna 2010

Kopání základů ... 5/2010



V dubnu se nic moc nedělo, jen se sháněl nějaký pěkný domeček na kolečkách :-) Abychom se mohli schovat někde před slunkem, měli kde uvařit kávu, taky kluk chodí po o spinkat a musela bych jezdit s dětma domů, kde si uvařit..... prostě druhý domov :-) Na potřetí se zadařilo a můj přivezl koncem dubna náš nový karavan, je překrásný a už se moc těšíme jak v něm strávíme léto :-) postavíme ho nahoru, kolem pískoviště, slunečníky a já budu z lehátka koukat na mého jak maká :-00
Hlavně aby byla rychle hotová elektrika, bez ní tam nic neuvařím, nerozsvítím.....


První květnový týden jsme dostali smsku že máme na SÚ vydané stavební povolení ...no hurá konečně, místo 14 dnů jsme si počkali skoro měsíc a půl.... ale teď už tedy můžeme oficiálně stavět !!!

12.5. jsme jeli vykolíkovat a pískem vyznačit rozměry našeho domku. To byla akce, zřejmě máme každý jinak měřící metr, jinak to už nechápu :-) aneb příště si bude můj měřit sám! No ale nakonec jsme něco vypískovali....
Druhý den na to přijel opět náš bagrista (už píši náš neb ho na pozemku vidím neustále, víc jak sama sebe :-) ) a začal kopat pásy na základy domečku. Samozřejmě všechen písek hlavně kolem garáže se rozjel, takže jeli podle oka a jasně že trošku ujeli...... to prý si můj už odkope sám :-)

V květnu se i začala vyběhávat hypotéka. Začalo se opět LV, asi už po 10x a odhadcem, kvůli zástavě. Asi do 3-4 dnů jsme měli odhad hotový. Pak následovalo zažádání o hypotéku a čekání na schválení.


Sehnalo se i dřevo na provizorní plot - sloupky. Jelikož nám tam chodí děti rozbíjet s radostí sklenice a házet šutry do studny, zmizelo i hnedka všechno železo, tak to musíme provizorně oplotit, až bude postaveno uděláme lepší plot.

A ještě takový menší dodatek.... nakonec musel opět přijet náš bagrista a dokopat ten kousek co ujel, páč to můj po dvou dnech vzdal, že se to v tom tvrdým jílu nedá a raději si to zaplatí..... :-)))))) ale já mu to i věřím :-) když lítaly jiskry i od lžíce na bagru v některých místech, tak to lopatou asi opravdu nejde :-)





Vypískované rozměry domku. V popředí obytná část a vzadu garáž, ta bude níže díky svahu.

Spodní vypískovaná půlka - garáž.

A už se kopou pásy na základy - 30 lžící.

Zatím to je dobrý ... pohled nahoru.


Budoucí garáž.


Horní půlka... a zbytky železa do základů ... které nám stejně hned ukradli :-)

A hotovo, vykopáno ... a naše kontrolorka :-)

Zadní pohled na garáž a vyrovnávací zeď.



Po 14 dnech se pokračuje ... tady budou základy na schody.



Budoucí schodiště ... stále jsou vidět cihly z minuléjo domku....


Tady bude opěrná zíďka,vzadu za barákem, vyrovná se tím výškový rozdíl.


Už dorovnáno, trošku více.....



A smradlavý poklad od minulého majitele .... fuj.

Náš nový krasavec překrásný :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat