úterý 3. srpna 2010

Srpen až konec roku 2009



V srpnu a dále se už moc nemakalo. Na pozemku jsme jen sbírali černé kameny na hromadu, které přijdou do základů. Také se pokácely postupně ty dva stromy, ty tam bohužel nemohly zůstat, jeden stál přímo v budoucím obýváku a u druhého jsme měli strach že by spadnul na barák.

A také se pořád měřilo, zda se nám tam vše vejde. Náš baráček jsme už měli namalovaný, vše vymyšlený, propočítaný do puntíku .... na pozemek se nám přesně vejde, prostě paráda. Vždy jsme toužili po přízemním, v tom jsme měli jasno už dávno, klasika vesnický. Schody nechceme ani náhodou. Tak teď už jen najít dobrého projektanta, který nám to dá oficiálně na papír.

S projektantama to byla docela fuška, samé schůzky, vyptávání, propočítávání....... hlavně ty cenový relace .... když pak člověk čte jinde jiné sumy, tak se mu nechce odkývat hned první šílenou nabídku a hledá co by kde sehnal levněji :-)
Nakonec jsme našli, tedy můj, nějakého staršího pána projektanta poblíž naší budoucí vesnice. Cena docela ušla, mluvil rozumně, i za dobrý peníz za nás vyběhá všechno papírování. Na to jsme rezignovali hnedka. Nejdřív jsme byli na SÚ, tam nám řekli takových věcí že jsme nevěděli kde začít a po druhém pokusu si samy něco zařídit, kdy na jednom úřadě jsme čekali asi hodinu a to jsme byli druhý a pán nám pak neřekl skoro nic a že se bude bavit jen s projektantem, jsme to právě vzdali. Takže s tímto pánem projektantem jsme si podali ruku.... a je to dohodnuto.
Akorát nás velice nemile překvapil hned v úvodu!!!!! Po prvním zkouknutí našeho plánovaného domku nám oznámil že tento tady asi nepostavíme, protože jsme v CHKO a tam nepovolí menší sklon střechy než je 40°. Tak to je docela problém, protože na ten náš přízemní a tím pádem širší domek zase jiná střecha vůbec nejde, jde ale bude to vypadat strašně. Tak jsme hnedka volali na CHKO a tam nám řekli to samé, takže prušvih a co teď. Ještě štěstí že nám to bylo řečeno na začátku a né až po dodělání projektu...... !!!!
Sice to hodně štvalo, protože schody jsme nechtěli ani za nic ale do 14 dní jsme si tedy vybrali jiný typ domku, bohužel tedy patrový :-( Bude velice podobný SIESTĚ PLUS z G-Servisu, jen díky svahu bude garáž níže a domek bude o metr delší a bude mít jinak okna. Prostě klasika vesnický domek. Co se dá dělat .... jiný pozemek už shánět přeci nebudeme.

V říjnu se i podala a zaplatila žádost o připojení elektřiny, to jsme si vyběhali ještě samy. Aby to bylo rychlejší a příští rok už tam byla hotová přípojka. A taky to mají ve smlouvě, do srpna 2010 musí být připojená.

Taky jsme dali půlku ceny jako zálohu projektantovi.

A i tento měsíc jsme konečně podepsali smlouvu na odkoupení toho kousíčku pozemku za naším pozemkem, směrem k poli. Trvalo to vše trochu déle než jsme tedy čekali. A rovnou se i zaplatil, papírování k němu stálo víc jak samotný pozemek :-)

V prosinci se můj dohodl s projektantem že sám oběhá sousedy kvůli souhlasu se stavbou. Bohužel stará majitelka sousední budovy prý zemřela, a my bysme měli čekat na dědické vyrovnání kdo se z dědiců stane naším sousedem….. tak když budeme mít podpis od všech dědiců tak to urychlíme. Z této strany to bohužel nebylo tak jednoduché jak si to člověk vždy představuje ale naštětsí máme vlastně jen jedny sousedy, tak to nějak musíme zvládnout. Pozemek máme rozdělený na více dílů, takže jsme pak z jiných stran samy sobě sousedem a nemusíme tedy žádat dále.


Takto měl vypadat náš vlastnoručně vymyšlený domeček.


Přední část - obývák s kuchyní - by byla výše než druhá část, kvůli našemu svahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat